Mediciner mot håravfall

Mediciner mot håravfall Posted on januari 22, 2018

Håravfall är något som drabbar en stor del av befolkningen – framförallt män, men även kvinnor. Håravfall beror i de flesta fall på ärftlighet, och är därmed svårt att undvika helt, men det finns mediciner att äta och åtgärder att vidta om man skulle drabbas.

En mer omfattande åtgärd är till exempel att utföra en hårtransplantation, då man tar bort en bit hud med naturlig hårväxt från en del av huvudet, och fäster huden med hårsäckarna intakta på den del av huvudet som har förlorat håret. Detta ger ett resultat som ser naturligt ut, men det är en dyr och omfattande process.

Det kan dock finnas hopp även för de som inte har råd med en hårtransplantation, då forskning pågår för att ta fram en medicin som kan få hår att växa tillbaka. Än så länge har medicinen bara testats på en person, men resultatet var mycket positivt, då håret växte tillbaka och mannen inte drabbades av några biverkningar. Tiden får utvisa om denna medicin är så pass säker att den kan distribueras på marknaden.

Det finns dock mediciner redan nu som kan tas i förebyggande syfte, för att göra håret tjockt och starkt. Ett sådant läkemedel är till exempel Priorin, som bland annat finns att köpa på Apotekethjartat.se. Tekniskt sett är Priorin dock inte ett läkemedel, utan ett kosttillskott. Det innehåller vitaminer som bidrar till att behålla håret i gott skick, som vitamin B5, liksom en rad mineraler (till exempel biotin), proteiner och aminosyror. För de flesta föredrar väl att inte förlora håret till att börja med, snarare än få tillbaka hår som man har förlorat.

magnetism