Allt du behöver veta om bröstförminskning

Allt du behöver veta om bröstförminskning Posted on februari 10, 2022

När vi talar om bröstoperation är det ofta förstoring av brösten som är i fokus. Det finns dock ett minst lika vanligt ingrepp som har med brösten att göra, nämligen bröstförminskning. I den här texten ska vi behandla saker som vem som kan ha nytta av bröstförminskning och lite om hur proceduren går till.

En byst som är i vägen

En stor byst har länge varit eftersträvansvärt, något som gör att många väljer att förstora brösten. Det finns dock de som lider av sin stora och allt för tunga byst. Då drabbas man av ett tillstånd som heter gigantomasti och innebär att bysten är så stor och tung att den frestar på nacke och axlar negativt. Man får alltså värk av sin stora byst. I de fallen kan det innebära en stor lättnad att göra en bröstförminskning och få ökad rörlighet och mindre smärta.

Andra lider av att bysten är stor och hängig och orsakar otrevliga skavsår i hudveck. Även personer som gör det kan få ett bättre liv genom att förminska bysten. Det kan naturligtvis också finnas rent estetiska skäl till att man vill ha en mindre byst. Man är helt enkelt inte nöjd med hur bysten ser ut och vill att den ska bli mindre och fastare. Oavsett orsak så är det många som har nytta av att förminska bysten. En del vittnar till och med om att de fått ett helt nytt liv efter förminskningen av bysten.

Är du en av dem som överväger att göra en operation? Då kan det vara bra att ta del av så mycket fakta som möjligt innan du tar steget.

Hur går en bröstförminskning till?

Kanske tycker du att det låter otäckt att förminska bysten? Då kan det kännas mindre läskigt om du vet hur proceduren går till. Själva operationen utförs under narkos. Man sover alltså djupt under ingreppet. Själva operationen går till så att läkaren helt enkelt tar bort en del av bröstvävnaden. När man gör det kan också bröstvårtan behöva flyttas upp för att bröstet ska se naturligt ut.

Dagarna och veckorna efter operationen kan du uppleva viss smärta. Denna smärta kan kännas som att det spänner eller svider i det område som opererats. Man kan också samla på sig vätska i operationsområdet. Allt detta är helt normalt och kommer att gå över när bysten har läkt. Känseln i bröstvårtorna kan också vara nedsatt efter operationen.

magnetism