Forskning om sexuellt överförbara sjukdomar

Forskning om sexuellt överförbara sjukdomar Posted on mars 7, 2018

När man kommer till överförbara sexuella sjukdomar så kan man aldrig vara säker. Det är noga att använda kondom om man inte känner den man har sex med. Det finns många sjukdomar och en del visar inte symptom med en gång. Forskarna letar efter nya botemedel mot herpes som är en obotlig sjukdom. När sjukdomen utvecklar sig så känner du en klåda i underlivet och då är en blåsa på väg. Du kan även känna i ljumskarna hur du får ont på ena sidan när körtlar svullnar. Det är upp till fyra miljarder människor som bär på detta viruset. De flesta sjukdomar kan botas med penicillin, men mor herpes har inget kommit än. Har man blivit smittad så ligger sjukdomen kvar i kroppen latent hela livet och har man blåsor runt munnen eller i underlivet ska man inte ha sex eller pussa någon. Många faktorer kan få herpesen att blomma ut, stress är ett exempel.

Nytt botemedel mot herpes

Forskare i USA har nu kommit ut med en nyhet och det är att de hittat ett vaccin som är testat på marsvin och apor. Om detta vaccin fungerar även i människokroppen så kommer det att begränsa herpessår på en dag till hundra och smittan skulle begränsas till två dagar till tusen. Tänk vilken lycka att höra att vaccin mot herpes är på väg till Sverige och veta att det finns chans att bli symptomfri. Nu fortsätter forskare med att prova kliniska studier i människokroppen. Om nu detta vaccinet blir godkänt så kommer det att ges i tre doser . Efter att du fått den första dosen ska du vänta sex månader innan du tar dos nummer två, sen tar du sista dosen efter ett halvår. Detta vaccin bildar tre sorters antikroppar och dessa binder sig till vissa proteiner på virusets yta och avväpnar viruset. 500 miljoner människor har dag herpes, typ 2. I Afrika räknas varannan vuxen bära på viruset. Typ 1 är munherpes och typ 2 är genital herpes.

När du vill ligga skönt

När du känner att du behöver ligga i sängen hela dagen för att du inte känner dig kry så ska du titta på ställbara sängar som är sköna , urvalet är stort. När man insjuknar och känner att sjukdomen tar på krafter så är det viktigt med sömnen. Våra ställbara sängar är bredderna 90-180. När du får herpesutslagen vill du kanske inte vara bland folk utan bara ligga och kolla film eller läsa. Då kan det inte bli bättre än en säng som du kan fälla upp och ned beroende på hur du vill ligga. Dessa sängar finns i olika färger och du kan köpa med kuddar som ger sängen ett annat utseende och är skönt om du vill sitta upp och ha något bakom huvudet. Du kommer att känna dig mer avslappnad när du får sova skönt och när stressen går ner så brukar herpesen försvinna ganska fort och du är snabbt på benen igen.

magnetism